Eén keer om de 2 jaar laten we man, vriend, ouders, kind, studies even achter ons voor een lesgeversactiviteit!

Zoals de traditie het voorschrijft, weet enkel het organiserend comité (= bestuur) waar de trip heen gaat!

We stappen dus in Wetteren op de trein, bestemming voorlopig nog onbekend. Twee wasspelden stappen eveneens mee op. We moeten er voor zorgen deze tegen het eind van de dag niet in ons bezit te hebben. Dit zorgt voor heel wat achterdochtige blikken, zenuwachtig gewriemel en gedoe bij iedereen die de wasspelden op dat moment niet in zijn bezit heeft. Amelie en Pauline blijken uiteindelijk ‘de pineut’ te zijn. Zij hebben de wasspelden het laatst in levende lijve gezien (ook al waren ze zich hier misschien niet helemaal van bewust).

Maar goed, we zaten dus op de trein en na een overstap in Gent en een valse aankomst in Brugge, stranden we in …. Oostende!!!

Margot zorgt onmiddellijk voor een puike picknickplaats. Tegen 13u worden we dan verwacht op de Albert I – promenade (oftewel Zeedijk) nr 44. En wat vind je naast horeca en winkels op een zeedijk? Go-carts natuurlijk!

We starten in 3 teams voor een 2 uur durende Quizetaxrally, een stadszoektocht op go-carts. De competitie is groot, de benen zijn goed (bij de meesten toch), de rijkunst van sommigen is ondermaats. Onderweg worden we 2 maal verwend met cava, fruit en garnaaltjes.

Uiteindelijk mogen de clementientjes de overwinning vieren, met een nipte voorsprong op de zwarte weduwes en de gele wasspelden. Na een zote traktatie trekt een eerste groep huiswaarts.

De anderen blijven nog even nagenieten van zon en zee. Moe maar tevreden….

PS Wisten jullie al dat we een BV onder onze lesgevers hebben? Laura werd op de zeedijk overspoeld door enthousiaste kinderen die een handtekening wilden…. Zit de gelijkenis met Selah Sue daar voor iets tussen?

Lesgeversactiteit